Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Ocet kokosowy

Klasyfikacja:
Další názvy:
Ocet kokosowy
Ocet kokosowy jest kolejnym produktem z palmy kokosowej, ponieważ jest wytwarzany przez fermentację soku kokosowego, która następnie prowadzi do utlenienia do kwasu octowego. Dojrzewa od ośmiu miesięcy do roku. Ponieważ ocet kokosowy jest przygotowywany przez fermentację, ma wszystkie właściwości napoju probiotycznego, a zatem jest korzystny dla zdrowia mikrobiomu, który jest częścią całego układu odpornościowego. Ponadto ocet kokosowy ma wystarczającą ilość kwasu octowego, co czyni go korzystnym dla zdrowia osób cierpiących na cukrzycę, ponieważ nie podnosi poziomu cukru.

Ocet kokosowy zawiera 17 aminokwasów (w tym wszystkie 9 niezbędnych aminokwasów), witaminy z grupy B o szerokim spektrum działania, witaminę C, potas, beta-karoten, wapń, sód, magnez, żelazo, fosfor, przeciwutleniacze i naturalnie występujący FOS (przyjazny dla jelit probiotyk, który wspiera zdrowie układu trawiennego).

Jak wszystkie naturalne octy, ocet kokosowy ma również właściwości antybakteryjne i antymikrobowe, co pomaga zwalczać choroby i infekcje.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z