Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

L-Leucyna

Klasyfikacja:
L-leucyna jest niezbędnym aminokwasem, którego organizm nie jest w stanie sam wyprodukować, dlatego ważne jest, aby przyjmować go w diecie. Jest to aminokwas o rozgałęzionych łańcuchach, który jest niezbędny dla organizmu. Podobnie jak wiele innych aminokwasów, leucyna znajduje się w wielu produktach spożywczych o wysokiej zawartości białka. L-leucyna znajduje się w kurczaku i indyku, rybach, jajach, produktach mlecznych, soi, fasoli i orzechach.
Zalecana normalna dawka wynosi 50 mg.

Leucyna zwiększa produkcję energii i białka (tj. mięśni), wspomagając tym samym wzrost mięśni, co jest wyraźnym wskaźnikiem jej zastosowania jako suplementu w kulturystyce. Mięśnie wykorzystują ją jako paliwo. Zwiększa siłę fizyczną. Zmniejsza ryzyko korozji tętnic, która polega na odkładaniu się tłuszczu i innych substancji w ścianach naczyń krwionośnych (miażdżyca). Pomaga zmniejszyć otyłość.


Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z