Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Filtrat fermentacyjny z korzenia rzodkiewki z bakteriami leuconostoc

Klasyfikacja:
Další názvy:
Leuconostoc / filtrat fermentacji korzeni rzodkiewki
Filtrat z fermentacji korzeni rzodkiewki z bakteriami leuconostoc jest konserwantem wytwarzanym w procesie fermentacji korzeni rzodkiewki z mikroorganizmami leuconostoc, które są bakteriami kwasu mlekowego. Konserwant ten występuje w postaci klarownej lub bladożółtej cieczy, której niewielkie ilości są stosowane w kosmetykach w celu ochrony przed szeroką gamą szkodliwych substancji, które mogą zanieczyścić produkt lub zmienić jego skuteczność. Ponadto zwiększa stabilność i trwałość produktu. Związki uważane za odpowiedzialne za działanie konserwujące tej substancji to kwas salicylowy i sól amonowa.

Filtrat z fermentacji korzeni rzodkiewki z bakteriami leuconostoc ma naturalne właściwości przeciwdrobnoustrojowe, a składnikiem aktywnym jest peptyd uwalniany z bakterii leuconostoc podczas procesu fermentacji. Działa również jako skuteczny humektant.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z