Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Dekstryna

Klasyfikacja:

Dekstryna to węglowodan o niskiej masie cząsteczkowej, który pochodzi z dekstrozy i jest przetwarzany ze skrobi pszennej, która jest hydrolizowana. Skrobia pszenna jest produktem ubocznym ekstrakcji glutenu z pszenicy. Jest stosowana w przemyśle tekstylnym i spożywczym. Zawiera błonnik i ma kilka zalet. Jest stosowana jako zagęszczacz, wspomaga perystaltykę jelit i zdrową florę jelitową, leczy zaparcia, obniża poziom cholesterolu, cukru we krwi i trójglicerydów, wzmacnia funkcje odpornościowe, poprawia wchłanianie minerałów i składników odżywczych, wspomaga zdrowie serca i wywołuje uczucie sytości ze względu na zawartość błonnika. Nie nadaje się dla osób z celiakią. Skutki uboczne mogą obejmować ból brzucha i wzdęcia.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z