Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Aspergillopepsyna

Klasyfikacja:

Aspergillopepsyna (ASP) jest jednym z enzymów trawiennych. Enzym ten pochodzi z grzyba Aspergillus niger. Enzymy trawienne są ważne ze względu na ich zdolność do rozkładania makrocząsteczek w żywności na mniejsze cząsteczki, które organizm może wchłonąć. Białka, tłuszcze i węglowodany są rozkładane na mniejsze jednostki pokarmowe, które przechodzą przez ścianę jelita i dostają się do krwiobiegu, gdzie są wykorzystywane przez organizm jako energia.

Aspergillopepsyna rozkłada większe białka na mniejsze fragmenty i może wchłaniać trudne do strawienia białka glutenu znajdujące się w pszenicy, życie i owsie. Pomagając w trawieniu glutenu, pomaga zmniejszyć objawy nadwrażliwości na gluten.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z