Kliknij tutaj aby przejść do BrainMarket.cz

Adzuki

Klasyfikacja:
Další názvy:
Fasola adzuki, fasola adzuki

Adzuki to mniejszy rodzaj fasoli, z której wytwarzana jest ta pasta. A teraz coś o ich pochodzeniu. Fasola adzuki to mniejsza czerwona fasola pochodząca z Chin. Jeśli masz bardziej wrażliwe trawienie i obawiasz się włączenia fasoli do swojej diety, fasola Adzuki jest dobrym miejscem do rozpoczęcia. Są one łatwiejsze do strawienia, a ich słodki smak może cię przekonać. Fasola adzuki jest bogata w składniki mineralne, zwłaszcza magnez, żelazo i potas. Oprócz zawartości tych składników odżywczych, adzuki promuje zdrowie nerek, co zapewniło mu zaszczytne miejsce w tradycyjnej medycynie chińskiej.obniżają one szkodliwy cholesterol LDL, a tym samym promują zdrowie serca i układu naczyniowego.

Jednym z powodów, dla których ludzie unikają fasoli, jest częściowo to, że oprócz różnych kasz, często nie wiedzą, jak je przygotować. Rośliny strączkowe, takie jak fasola adzuki czy fasola mung, doskonale komponują się z ryżem. Na przykład jaśminowym lub basmati, a także dobrze komponują się z warzywami gotowanymi na parze. W porównaniu do innych rodzajów fasoli, ich gotowanie zajmuje mniej czasu i mają słodszy smak.

Znajdź kompozycję

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Kombucha: eliksir zdrowia z tysiącletnią tradycją
Kombucha: eliksir zdrowia z tysiącletnią tradycją
Kombucha, fermentowany napój znany od tysięcy lat, w ostatnich dekadach odzyskuje popularność na całym świecie. Ten orzeźwiający napój, który powstaje w wyniku fermentacji słodzonej herbaty z symbiotyczną kulturą bakterii i drożdży (SCOBY), jest ceniony nie tylko za swój wyjątkowy smak, ale także za potencjalne korzyści zdrowotne. Przyjrzyjmy się historii, produkcji, efektom i innym ciekawostkom związanym z tym fascynującym napojem.
Glicyna: aminokwas dla zdrowia ciała i umysłu
Glicyna: aminokwas dla zdrowia ciała i umysłu
Glicyna jest jednym z najprostszych i najważniejszych aminokwasów w ludzkim organizmie. Chociaż jest to tak zwany aminokwas nieistotny, co oznacza, że organizm może go syntetyzować samodzielnie, jego spożycie z pożywienia lub suplementów może mieć znaczący wpływ na nasze zdrowie. Przyjrzyjmy się bliżej temu aminokwasowi i zobaczmy, jakie korzyści może przynieść.
Napój magnezowy: sposób na skuteczne uzupełnienie magnezu
Napój magnezowy: sposób na skuteczne uzupełnienie magnezu
Magnez jest jednym z najważniejszych minerałów dla ludzkiego organizmu. Odgrywa kluczową rolę w wielu procesach, takich jak prawidłowe funkcjonowanie mięśni, nerwów, metabolizm energetyczny i zdrowie kości. Jednak duża część populacji cierpi na jego niedobór. Napój magnezowy to szybki i wygodny sposób na dostarczenie organizmowi niezbędnej dawki magnezu. Przyjrzyjmy się, dlaczego ten napój jest doskonałym wyborem i jak prawidłowo włączyć go do swojej diety.
Glutation liposomalny: antyoksydacyjna tarcza dla zdrowia
Glutation liposomalny: antyoksydacyjna tarcza dla zdrowia
Glutation jest jednym z najważniejszych przeciwutleniaczy naturalnie wytwarzanych przez nasz organizm. Jego funkcja jest niezbędna do detoksykacji organizmu, ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym i wspierania odporności. Ostatnio na pierwszy plan wysunęła się liposomalna forma glutationu, obiecująca większą biodostępność i skuteczność. Czym jest glutation liposomalny, jakie są jego zalety i dlaczego jego stosowanie jest ważne?